El Departament de Salut, a través del Banc de Sang i Teixits, ha engegat la campanya ‘REPTE D’OR’ amb l’objectiu d’assolir la autosuficiència de plasma a Catalunya abans del 2025, amb la meta de 50.000 donacions anuals. El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat d’altres dirigents i donants, ha presentat la campanya durant la Setmana Mundial de la Donació de Plasma.

Aquesta iniciativa es desplegarà en els pròxims 24 mesos i inclou campanyes de donació de plasma arreu del país, així com esforços de difusió i conscienciació. El plasma és essencial per al tractament de diverses condicions mèdiques, com ara immunodeficiències i malalties neurològiques.

Es busca augmentar tant el nombre de donants com la freqüència de les donacions per assolir l’autosuficiència en plasma i garantir el subministrament de medicaments vitals. Per donar plasma, s’han de complir els requisits d’edat, salut i pes, i es pot fer amb més freqüència que les donacions de sang.

El Departament de Salut convida els ciutadans a sumar-se a aquesta causa altruista i contribuir a salvar vides mitjançant donacions regulars de plasma. Els interessats poden obtenir més informació i registrar-se al lloc web donarsang.gencat.cat/plasma.