El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha creat un llibret digital per destacar les Gegantes i Gegants, símbols artístics que representen els municipis de la comarca i que tenen una gran tradició. Aquesta guia està dirigida a les famílies i les escoles per fomentar la cultura i les tradicions locals, oferint informació sobre l’origen, la vinculació municipal i altres detalls sobre aquestes figures, que són ambaixadores de cada territori.

A més, aquest document resalta els gegants més rellevants, especificant les seves característiques, com la seva alçada, i quan es poden veure en acció en les festes locals. El llibret també subratlla que els 30 municipis de la comarca tenen les seves pròpies parelles de gegants, que sovint representen aspectes rellevants de la història o la cultura local.

Així, aquesta guia digital serveix com una eina educativa i informativa per a tots aquells interessats en conèixer millor aquesta rica tradició cultural del Maresme, i està disponible per a la descàrrega gratuïta al lloc web del Consorci.