Les obres de remodelació i coberta de la Pista Poliesportiva Municipal de Cirera s’han iniciat aquesta setmana amb la signatura de l’acta de replanteig i es preveu que durin uns 15 mesos.

Aquesta renovació comportarà la millora de l’actual pista poliesportiva, situada entre l’Avinguda del Corregiment de Mataró, el Carrer Marià Ribas i Bertran, la Plaça Josep Lluís Lligonya i l’Escola de Cirera. S’establirà una nova graderia i es cobrirà tant aquesta com la pista. A més, es construirà una estructura auxiliar que albergarà lavabos i altres serveis, aprofitant el terreny irregular per integrar aquests elements.

La nova ubicació de la pista i la seva coberta s’aproximarà a l’Avinguda del Corregiment de Mataró i formarà una façana amb el Carrer Marià Ribas i Bertran.

La coberta de la pista tindrà una superfície de 1.932 m2, construïda amb xapa d’acer galvanitzat i lacat sobre una estructura de pòrtics de fusta, creant una forma rectangular asimètrica a dues aigües.

La construcció auxiliar (150 m2) s’integrarà en el desnivell entre l’escola i la pista i inclourà lavabos públics, instal·lacions de serveis i emmagatzematge de material. La coberta d’aquesta construcció servirà com a graderia, adaptant-se al desnivell de l’Avinguda del Corregiment de Mataró per garantir l’accessibilitat des de qualsevol punt de la via. Aquesta graderia tindrà una capacitat per a 310 persones.

La pista renovada estarà pavimentada amb terratzo i disposarà d’una tanca perimetral, xarxes de protecció en els extrems, enllumenat LED, nous equipaments esportius, un marcador i megafonia.

Aquest equipament és utilitzat regularment per dues entitats de patinatge artístic i una d’hoquei patins, amb més de 25 equips i més de 220 esportistes diferents. A més, a les hores del matí, l’Escola Cirera té accés directe a l’equipament i l’utilitzen aproximadament 120 alumnes diferents cada setmana.

L’obra ha estat adjudicada a l’empresa Vialser Edificación y Obra Civil, SL per un import d’1.942.118,89 €. Prèviament, l’Ajuntament va realitzar treballs preparatoris en el terreny per a la implementació del projecte. Durant les obres, la majoria dels esportistes federats entrenaran a la Pista Municipal Remigio Herrero i altres pistes escolars de la zona.

Quan estigui en funcionament, la pista serà accessible per a l’ús lliure durant les hores sense activitats dirigides.