Càritas ha informat que durant l’any 2022 ha proporcionat suport a 819 persones per regularitzar la seva situació administrativa. D’aquestes, 51 han aconseguit regularitzar la seva situació gràcies al projecte ACOL.

 

En la jornada titulada “Irregularitat i Ocupació, un Binomi Possible,” Càritas ha exposat els desafiaments que enfronten les persones en situació administrativa irregular i ha presentat possibles solucions per abordar aquesta qüestió.

Durant l’esdeveniment, que ha aplegat més de 150 persones al Palau Macaya de Barcelona, s’han organitzat tres taules rodones amb experts en la matèria. S’han discutit qüestions com les barreres de la llei d’estrangeria, les dificultats que les dones migrants experimenten en la cerca de feina, i s’han compartit exemples d’empreses que han contractat persones en situació administrativa irregular de manera exitosa.

Càritas ha destacat que 1 de cada 2 persones ateses per l’organització es troba en situació administrativa irregular, i aquesta xifra ha augmentat un 45% respecte a l’any 2021. L’organització ha subratllat la importància d’ampliar les oportunitats per a persones amb aquesta situació i ha instat a les empreses a considerar-les com a candidats vàlids en el mercat laboral.

Desirée Garcia, responsable del programa de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona, ha destacat que, malgrat les dificultats, les persones en situació administrativa irregular poden tenir èxit. L’any 2022, Càritas Barcelona ha acompanyat 819 persones en la seva regularització. Garcia ha elogiat el projecte ACOL, que ha permès regularitzar més de 83 persones en només 3 anys. Ha instat les administracions a ampliar aquest tipus de subvencions per donar més oportunitats a aquest col·lectiu.

Finalment, el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha qüestionat si Catalunya pot permetre’s deixar perdre tant talent i ha cridat a les empreses a considerar persones en situació administrativa irregular com a professionals competents i valuosos en el mercat laboral.