L’Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró han preparat un complet programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran, que se celebra l’1 d’octubre. Aquest esdeveniment té com a objectiu conscienciar sobre els reptes socials i polítics que implica l’envelliment de la població i promoure una vellesa digna i segura.

 

Del 3 al 30 d’octubre, es duran a terme gairebé una quinzena d’activitats en l’ocasió d’aquesta efemèride. L’Assemblea General de les Nacions Unides va establir aquest dia l’any 1990 amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els reptes associats a l’envelliment demogràfic i promoure la inclusió i el benestar de les persones majors.

Governs, associacions, institucions i la comunitat en general estan convidats a unir-se a aquesta celebració i a contribuir al desenvolupament d’una societat adequada per a totes les edats. Mataró, que és membre de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans des de 2017, compta amb el Consell Municipal de la Gent Gran.

La programació s’iniciarà amb jornades de treball amb la gent gran de Sabadell el 3 d’octubre, una oportunitat per compartir experiències i coneixements. Aquesta trobada es repetirà a Mataró el 16 de novembre. Entre les activitats destacades es troba la lectura dramatitzada “Abans que arribi l’alemany,” que tindrà lloc el 15 d’octubre al Casal Cívic Jaume Terradas. A més, es realitzaran tornejos de petanca i Rummikub, així com la segona Gimcana Fotogràfica.

El 26 d’octubre, es presentarà la “Memòria culinària de peix,” una col·lecció de receptes elaborades per persones grans de Mataró en la seva segona edició, després de l’èxit de la primera. La presentació d’aquest llibre de receptes tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Comas.

Una de les novetats d’enguany són dues xerrades informatives sobre el projecte d’Atenció al Domicili Intel·ligent, finançat amb fons europeus Next Generation i portat a terme per Benestar Social. El 9 d’octubre, es realitzarà una xerrada al Centre Cívic Espai Gatassa, i l’11 d’octubre, al Centre Cívic de Molins, on s’explicaran les dues solucions tecnològiques ofertes a persones amb grau de dependència: el dispositiu “All in One” i el “Sad Remot.”

La programació culminarà el 30 d’octubre, a les 17 hores, al Centre Cívic Espai Gatassa, amb la lectura del Manifest del Consell Municipal de la Gent Gran i la presentació del nou Pla del Projecte Mataró, Ciutat Amiga de les Persones Grans.