El programa “Viure un Estiu Divertit a Mataró” ha tancat amb xifres extraordinàries, registrant un total de 23.116 usos en les seves diverses propostes culturals, esportives i d’educació en el lleure. Aquesta segona edició s’ha desenvolupat des del 26 de juny fins a l’1 de setembre en diverses localitzacions de la ciutat, i ha estat àmpliament acollida per infants i joves mataronins. Les famílies també han gaudit de l’oferta, amb serveis de ludoteca disponibles a l’Espai Gatassa i l’Espai Polivalent de Rocafonda-El Palau-Escorxador.

 

Les xifres de participació han estat notables, amb un total de 23.116 usos comptant amb les repeticions individuals. Aquestes xifres reflecteixen l’ampliació de les activitats i espais, juntament amb l’entusiasta resposta de la comunitat mataronina.

Durant aquest estiu, diversos racons de la ciutat han acollit una àmplia gamma d’activitats, com circ, percussió, dibuix, tallers creatius, cuina, danses urbanes, jocs educatius, espectacles de petit format i cinema a la fresca. La participació en aquestes activitats ha implicat 3.148 persones.

Els patis escolars oberts han estat una opció popular, amb 4.791 usos distribuïts en diverses escoles, incloent-hi l’Escola Camí del Mig, l’Escola La Llàntia, l’Institut Escola Mar Mediterrània i l’Escola Rocafonda. Les pistes poliesportives han estat molt concorregudes, amb dinamitzadors esportius a càrrec d’atendre infants i joves. La Pista Municipal Remigio Herrero ha registrat una mitjana d’ús de 35 persones al matí i 60 a la tarda, amb edats compreses entre 10 i 15 anys. El Camp de Futbol Municipal de Rocafonda, amb assistents d’edats entre 7 i 18 anys, ha tingut una mitjana de 70 participants diaris, mentre que la Pista Poliesportiva Municipal de La Llàntia ha comptat amb 40 participants diaris d’entre 12 i 16 anys.

El servei de ludoteques, ampliat aquest any de una a dues, s’ha ofert a l’Espai Gatassa (1.413) i a l’Espai Polivalent Rocafonda-El Palau-l’Escorxador (702), beneficiant un total de 2.115 infants de famílies que han aprofitat aquest servei per conciliar les seves obligacions personals i professionals durant els mesos d’estiu.

Les biblioteques de Mataró, com la Pompeu Fabra i l’Antoni Comas, han estat l’escenari de diverses activitats estivals, amb una participació de 5.059 persones. L’activitat estrella ha estat l’Empedrat de Contes, però també s’han ofert altres activitats com el laboratori de lectura, els BiblioLabs i el Bac en Joc, amb l’objectiu de promoure la cultura i la lectura entre els més petits.

L’Estiu Jove de la Xarxa d’Espais Joves ha atràs una mitjana de 88 persones cada dia. Els cursos de Monitors i Premonitors han comptat amb 49 alumnes que han rebut aquesta formació amb possibilitats d’inserció laboral.

A més, 94 joves han participat en cursos de rap, DJ i producció musical com a part dels Cursos 0830X.

El programa “Gaudeix en Família,” una iniciativa del Departament de Benestar Social, ha estat una oportunitat per treballar les relacions familiars amb la participació de 23 persones.

El pressupost d’aquesta edició del programa “Viure un Estiu Divertit a Mataró” ha ascendit a 191.450 euros, amb un 75% de subvenció de la Diputació de Barcelona (DIBA) dins del Programa de Barris i Comunitats “Motor de Transformació Social,” i una contribució de la Generalitat de Catalunya a través del programa de Cures a infants de 0 a 14 anys i del Pla Educatiu d’Entorn.