L’alcalde de Mataró, David Bote, ha realitzat una visita al polígon de Mata-Rocafonda per commemorar la finalització de les obres de millora d’accessibilitat i vialitat en aquesta àrea industrial.

 

Aquestes obres han inclòs la reparació de més de 700 m2 de voreres, incloent-ne algunes (300 m2) que havien estat afectades per les arrels dels arbres i no tenien la pavimentació adequada, i d’altres (434 m2) que només disposaven d’una base de formigó, específicament als carrers de Vapor Gordils, de l’Energia i del Gènere de Punt.

A més, s’han adaptat 16 passos de vianants amb rebaixades a les voreres per millorar l’accessibilitat, i s’ha millorat la senyalització, tant vertical com horitzontal, en tota la zona.

Una de les millores més destacades és la creació d’una nova rotonda a la cruïlla del carrer de la Foneria amb el Camí de Ca la Madrona, amb l’objectiu de millorar la seguretat i facilitar la circulació de vehicles en aquest punt. A més, s’han realitzat reparacions en 3.803 m2 de paviment de calçada al carrer de l’Energia, entre la carretera de Mata i el carrer de Vapor Gordils, i a l’àmbit de la nova rotonda.

Per últim, s’ha instal·lat un punt de càrrega per a vehicles elèctrics als voltants de la nova rotonda del carrer de la Foneria, amb capacitat per recarregar simultàniament dos vehicles, i s’estima que entrarà en funcionament les properes setmanes.

Aquestes obres, amb un cost total de 331.502 € (IVA inclòs), han estat portades a terme per l’empresa Vialser per encàrrec de l’Ajuntament i van iniciar-se al març, concretant-se amb èxit durant aquest mes.

Les actuacions de millora s’han realitzat en coordinació amb representants del polígon Mata-Rocafonda i formen part de l’estratègia de millora i modernització dels polígons d’activitat econòmica de la ciutat. Així mateix, s’han dut a terme altres obres similars als polígons de ponent, com Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle, i Balançó i Boter el 2019, i més recentment al polígon Pla d’en Boet entre el 2022 i aquest any per millorar la mobilitat i la seguretat viària.