El grup municipal de la CUP Mataró ha presentat una Declaració Institucional a l’Ajuntament en la qual insta l’Ajuntament a implicar-se en la promoció del català com a llengua oficial a la Unió Europea.

 

La proposta inclou la col·laboració amb la campanya “Say Yes” de Plataforma per la Llengua, amb l’objectiu d’explicar la situació a les ciutats agermanades amb Mataró i demanar el seu suport per persuadir els seus governs estatals a votar a favor de la proposta.

La proposta de la CUP serà debatuda i votada a la Junta de Portaveus el proper dilluns dia 2 d’octubre. A més de defensar l’oficialitat del català, la declaració també expressa el suport a les altres llengües que encara esperen ser reconegudes com a oficials. També es mostra solidaritat amb els pobles sense estat que, tot i no haver fet aquest pas, tenen dret a veure garantits els seus drets lingüístics tant dins com fora de les institucions.

A més d’aquesta iniciativa, el portaveu de la CUP, juntament amb els portaveus d’ERC i Junts, han enviat una carta a l’alcalde de l’Alguer (Sardenya), Mario Conoci, demanant el seu suport per fer pressió conjunta en favor de l’oficialitat de la llengua catalana a tots els Països Catalans.