El Maresme se suma a “Benvinguts a Pagès”, la festa de la pagesia

Des d’explotacions a restaurants i allotjaments de la comarca, passant també per una activitat de tast de productes, participen a la festa de la pagesia catalana.

 

El cap de setmana del 30 de setembre i l’1 d’octubre es celebrarà una nova edició de “Benvinguts a Pagès”, la festa de la pagesia catalana que vol promoure els productes locals i posar en valor el món rural. Una vintena d’explotacions i establiments de la nostra comarca s’han afegit a la iniciativa i oferiran diferents tipus d’activitats que aposten pel consum responsable i de proximitat i que suposen un tipus de turisme diferent i de gran valor afegit.

Les jornades de portes obertes a l’horta maresmenca, que ja es poden reservar, ofereixen la possibilitat de visitar els camps i les explotacions que ens aporten els productes de km 0, submergint-nos en el sector primari de casa nostra i descobrint tot allò que es produeix al Maresme. També hi haurà una activitat especial a la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, on es farà una degustació dels productes locals i s’explicarà la història del poble i de l’entitat.

També es podrà omplir el rebost amb aliments de proximitat, comprats directament als productors. Allotjaments i restaurants també proposen tastar menús cuinats amb les delícies que venen de les explotacions i acollir tots els visitants que arribin al Maresme amb l’objectiu de participar a la festa de la pagesia.

Aquests són els establiments del Maresme que hi participen:

Explotacions

 • Melmelària (Tiana)
 • L’Hort d’en Dídac (Mataró)
 • Horta Ecològica Pla de Munt (Palafolls)
 • Can Xicoy (Arenys de Munt)
 • Esquis Fruits – Can Pins (Argentona)

Activitat

 • Tast de productes de la zona i explicació a la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera (Tordera)

Allotjaments

 • Cabanes Dosrius (Dosrius)
 • Hostal Portofino (Arenys de Mar)

Restaurants

 • Can Talamàs (Sant Pol de Mar)
 • La Morera (Mataró)
 • Restaurant Collsacreu “El mirador dels Arenys des de 1963” (Arenys de Munt)
 • Món La Cata (Arenys de Munt)
 • Espai Rural Cuina #hortaplademunt (Palafolls)
 • Ragú Restaurante (Pineda de Mar)
 • El Turó (Arenys de Mar)
 • L’Era Restaurant (Arenys de Munt)
 • Restaurant Can Roca (Tiana)
 • Tresmacarrons (El Masnou)
 • Cal Víctor (Dosrius)

Al web de Benvinguts a Pagès s’hi poden tots els horaris i el contacte amb els respectius establiments i explotacions per tal de reservar.

“Benvinguts a Pagès” és una iniciativa de la Generalitat, a través del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia amb la col·laboració del Consorci de Promoció Turística del Maresme i la Xarxa de Productes de la Terra del Consell Comarcal del Maresme.