El proper 14 de setembre, Protecció Civil enviarà un missatge de prova als telèfons mòbils de Barcelona i les comarques veïnes per validar el seu sistema d’alertes d’emergència.

 

Protecció Civil ha anunciat que el proper dijous, 14 de setembre, realitzarà una prova del seu sistema de missatgeria als telèfons mòbils de les comarques de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a objectiu assegurar que el sistema d’alertes estigui preparat en cas d’emergències greus que requereixin una resposta immediata de la població.

Els missatges de prova seran enviats als telèfons mòbils ubicats a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es realitzarà en quatre sectors diferents, amb horaris específics de distribució:

10 h: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

11 h: Barcelona.

12 h: Vallès Occidental.

13 h: Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat.

Les alertes de Protecció Civil a través dels telèfons mòbils serveixen per proporcionar instruccions immediates a la població en cas d’emergències, catàstrofes o accidents greus que afectin una àrea determinada. Aquests missatges són notificacions emergents en forma de missatges de text que apareixen a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents situats a la zona d’emergència durant l’alerta.

Els missatges d’alerta emesos tenen un so fort i estrident per garantir una notificació efectiva, i no es poden personalitzar. A més, els mòbils rebran una notificació per vibració al rebre l’alerta, i es requerirà que l’usuari premi l’opció “Acceptar” que apareixerà a la pantalla.

Es recorda que aquesta prova farà que tots els telèfons mòbils de la zona sonin i vibressin simultàniament, fins i tot si es troben en mode silenci. Això inclou també els telèfons de les persones de pas per carretera o ferrocarril a la zona.

Per a més informació, es pot visitar la pàgina oficial al següent enllaç.