Dimecres passat es va obrir la convocatòria per a la presentació de projectes inèdits o en fase inicial en la tercera edició dels premis “FEM Mataró”. La gran novetat d’aquesta edició és que les entitats també podran presentar projectes que es trobin en estadis inicials de la seva implementació, no només projectes totalment inèdits com en les dues edicions anteriors. Aquesta oportunitat estarà disponible des de l’1 de setembre fins al 22 d’octubre. Les propostes competiran en tres categories centrades en les persones, la sostenibilitat i la digitalització, amb opcions de guanyar premis de 10.000 € en cada una d’elles.

 

Els premis “FEM Mataró” s’inclouen dins de l’estratègia “Mataró Agenda Urbana 2030”, que ha estat definida mitjançant una ampla col·laboració amb la ciutadania i altres agents del territori. Un jurat professional serà l’encarregat d’avaluar i premiar aquells projectes que aportin solucions als tres grans reptes de “Mataró Agenda Urbana 2030”:

Generar oportunitats equitatives per a la inclusió de totes les persones a través de l’activitat econòmica i la vida comunitària.

Captar, generar i retenir talent per construir una ciutat rica en diversitat.

Millorar la qualitat de vida de les persones mitjançant la cura de l’entorn humà, la ciutat construïda i l’hàbitat físic.

Aquests tres reptes es plantegen com a aspectes fonamentals en tots els projectes actuals i futurs que es desenvolupin a Mataró.

Podran optar als premis les entitats sense ànim de lucre domiciliades a Mataró, sempre que estiguin legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d’Entitats abans de la publicació de les bases reguladores dels premis “FEM Mataró 2030” el passat 9 de juliol de 2023. Per promoure sinergies entre entitats, es requerirà que els projectes comptin com a mínim amb una entitat impulsora i puguin col·laborar amb altres entitats i, fins i tot, incorporar iniciatives d’economia social i solidària i organitzacions no formals col·laboradores.

Els premis “FEM Mataró 2030”, amb un pressupost total de 30.000 €, tenen com a objectiu principal reconèixer l’activitat associativa, fomentar els projectes creatius i inèdits de les entitats, i impulsar la cooperació entre elles.

Tres Categories de Premis:

Premi Mataró, Ciutat Inclusiva: Reconèixerà la millor iniciativa destinada a generar oportunitats per a la inclusió de totes les persones a la ciutat.

Premi Mataró, Ciutat del Talent: Serà atorgat a la millor iniciativa que contribueixi a captar, generar i retenir talent a la ciutat.

Premi Mataró, Ciutat Saludable i Ecològica: Aquest premi recompensarà la millor iniciativa que millori la ciutat, el seu entorn natural i la qualitat de vida.

Sessió Informativa:

La presentació de les bases per a la tercera edició dels premis “FEM Mataró” se celebrarà el 6 de setembre a les 19h a l’Espai MATARÓ CONNECTA, situat a la plaça de la Muralla, 21. Aquesta sessió informativa servirà per explicar les característiques principals de les bases, resoldre dubtes i promoure la col·laboració entre les entitats per a la presentació de projectes. També es posa a disposició el correu electrònic participacio@ajmataro.cat per a qualsevol dubte o consulta.

El veredicte del jurat es farà públic el 29 de novembre durant el transcurs de la Festa del Voluntariat.