La ciutat es converteix en l’amfitriona d’aquesta etapa inaugural de la Vuelta, marcant una fita inèdita en la seva història ciclista.

 

La cursa s’iniciarà des del Port de Mataró a les 12.45 h amb un recorregut inicial neutralitzat que recorrerà diversos carrers de la localitat. L’inici oficial de la cursa es farà amb una sortida llançada a les 13.11 h a la zona del Sorrall. El recorregut abraçarà un total de 181,3 km fins a la línia d’arribada a Barcelona.

Les instal·lacions portuàries seran escenari de la cerimònia de control de firmes, oferint l’oportunitat als aficionats de gaudir de prop de l’atmosfera de l’elit del ciclisme mundial.

Malgrat haver acollit amb anterioritat la Volta a Catalunya, aquest esdeveniment marca la primera vegada que Mataró serveix com a punt de partida per a una etapa de La Vuelta. Amb la participació de 176 ciclistes de 22 equips, la línia de sortida estarà marcada per figures d’alt renom com Remco Evenepoel de Bèlgica, campió de La Vuelta 2022, Primoz Roglic d’Eslovènia, Jonas Vingegaard de Dinamarca, així com els ciclistes espanyols Enric Mas i Juan Ayuso.

A les 11.45 h, els participants completaran el procés de control de firmes. L’esdeveniment comptarà amb la presència d’autoritats com l’alcalde de Mataró, David Bote, acompanyat per Jaume Collboni, alcalde de Barcelona, Carlos Prieto, delegat del Govern de l’Estat a Catalunya, David Escudé, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, i Javier Guillén, director de La Vuelta.

L’inici del recorregut neutralitzat s’iniciarà a les 12.45 h des del Port de Mataró, seguint pel Passeig Marítim, l’avinguda del Port, l’avinguda d’Ernest Lluch, l’avinguda del Maresme, la Ronda de Miguel de Cervantes, la Ronda d’Alfons X El Savi, la Plaça d’Espanya, el Camí de la Geganta, la Plaça de Granollers, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i la Carretera d’Argentona (C-1415c).

A les 13.11 h, les bicicletes s’engegaran des de la línia de sortida a Mataró, just a la zona en desenvolupament urbanístic d’El Sorrall, on els equips es dirigiran cap a Argentona.

 

Afectacions al trànsit:

Entre les 20 h del dissabte 26 d’agost i les 15 h del diumenge 27 d’agost, es tancarà el Passeig Marítim i l’avinguda del Port.

Entre les 7.30 h i les 13 h, es tallarà el trànsit a l’Avinguda d’Ernest Lluch.

De 12 h a 13 h, es tallarà el trànsit a l’Avinguda del Maresme i la Ronda Cervantes.

A partir de les 12.20 h, es procedirà al tancament progressiu dels carrers al llarg del recorregut, fins a la passada dels ciclistes, prevista aproximadament per a les 13 h.