Mataró aplica restriccions a la circulació i activitats en zones forestals per evitar riscos.

Davant dels nivells preocupants de perill d’incendis forestals a Catalunya, el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) va ser activat pel Govern català diumenge passat. A Mataró, la ciutat s’ha posat en alerta amb el Pla Alfa, nivell 2, a partir d’avui i es preveu que aquesta mesura perduri com a mínim fins a dijous.

Amb el seguiment de les disposicions establertes pel Pla INFOCAT, les activitats programades per les organitzacions al medi natural queden suspeses. També s’insta a la població a evitar activitats al bosc, i s’ha restringit la circulació de vehicles motoritzats a les àrees forestals. Per a tal fi, l’Ajuntament ha col·locat senyalització en set punts clau per prohibir l’accés amb vehicles a zones com el Parc Forestal (carretera de Mata i els accessos a Can Vilardell i al Camí dels Contrabandistes) i altres voltants. Aquestes restriccions no s’apliquen als residents de la zona.

Les autoritats han intensificat la presència policial al Parc Forestal, i l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina també està reforçant les seves activitats de vigilància.

L’Agència de Protecció Civil fa èmfasi que fins al 15 d’octubre, està prohibit encendre foc, utilitzar maquinària generadora de flames i realitzar llançament de coets o altres elements pirotècnics en terrenys forestals i en una franja de 500 metres que els envolta. Es demana als ciutadans que prenguin precaucions per evitar el risc d’incendi forestal: no llencin burilles, no cremen residus ni els deixen al bosc, i s’abstinguin de fer barbacoes no autoritzades, entre altres. Aquells que viuen dins o prop de zones naturals han de mantenir els seus jardins lliures de vegetació, eliminar branques que puguin tocar els edificis i allunyar la llenya dels voltants. Si es detecta una columna de fum, és crucial trucar immediatament el 112 per alertar sobre l’emergència.