El Servei Català de Trànsit (SCT) ha engegat un dispositiu especial en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat viària durant la propera festivitat de l’Assumpció el 15 d’agost. Amb un pronòstic de 350.000 vehicles sortint de l’àrea metropolitana de Barcelona entre divendres a la tarda i dissabte al migdia, l’SCT crida a la prudència i a seguir les mesures de seguretat per evitar accidents.

 

El dispositiu, que començarà a les 15 h de divendres i finalitzarà a les 15 h de dissabte, abordarà diversos aspectes per assegurar la seguretat a la carretera. Entre els 1.091 controls planificats, es realitzaran proves d’alcoholèmia i drogues, controls de seguretat passiva, verificacions per a motocicletes, control de distraccions, ajustaments de velocitat i supervisió de transports.

Malgrat que es preveu una afluència de trànsit inferior als caps de setmana de juliol, l’SCT insta a tots els conductors a mantenir una extrema cautela en tots els tipus de trajectes. Aquesta iniciativa sorgeix en un context preocupant, ja que, fins al moment, 96 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes durant aquest any, destacant la vulnerabilitat dels motoristes.

L’SCT també ha establert diverses mesures especials de circulació per alleujar les afectacions de trànsit durant els períodes d’eixida i retorn. Aquestes mesures inclouen canvis de prioritat de pas en diverses rotondes i restriccions de velocitat en trams específics.

Aquest cap de setmana, es reforçarà la vigilància de la circulació mitjançant mitjans aeris com helicòpters, avions i drons de l’SCT, per assegurar-se que les mesures de seguretat es compleixen de manera adequada.

Els conductors poden estar informats sobre l’estat del trànsit trucant al 012, consultant el compte de Twitter de l’SCT @transit, visitant el lloc web http://transit.gencat.cat i seguint els informes a les emissions radiofòniques i televisives.