El proper 9 de novembre, el TecnoCampus acollirà la Jornada Científica PECT Mataró-Maresme: “Ecosistema de Ciutats Cuidadores. Recerca en els àmbits de la salut i la societat”, destinada a tota la comunitat i especialment adreçada a investigadors, estudiants, empreses i professionals involucrats en l’àmbit de les cures.

 

Durant la jornada, es presentaran els resultats d’investigació i innovació que han estat desenvolupats per diversos socis del projecte PECT Mataró-Maresme, el qual està creant un ecosistema per a les ciutats cuidadores. Un dels aspectes destacats és la creació d’un espai anomenat CareCityLab, que serà el futur nucli central d’aquest ecosistema, iniciativa liderada per l’Ajuntament. L’objectiu principal és proporcionar un fòrum per a la difusió de la recerca actualment en curs en els camps socials i de salut, així com crear un entorn per connectar diversos grups d’investigadors, facilitant la multiplicació del coneixement, la col·laboració i la interacció entre ells. La jornada també té com a finalitat l’atracció de joves investigadors, doctorands i metges residents, amb l’objectiu de sensibilitzar-los sobre les oportunitats de recerca que ofereix la regió del Maresme en els àmbits de la salut i la societat.

El període d’inscripció per a la jornada s’ha obert el passat 13 de juliol i finalitzarà el 31 d’octubre.

 

Formació Digital

Les Biblioteques Pompeu Fabra, Antoni Comas i Popular acolliran tres tallers de formació digital sota el títol “Porta la salut al teu mòbil. Taller de digitalització mòbil per a persones de 60 anys i més”. L’objectiu d’aquestes sessions, que comptaran amb la participació d’alumnes d’instituts de la ciutat per fomentar la intergeneracionalitat, és:

Millorar les habilitats digitals de la població més gran per reduir la bretxa digital.

Introduir els fonaments de la seguretat en l’ús dels dispositius mòbils i l’accés a Internet i xarxes socials.

Capacitar les persones majors per utilitzar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a través d’aplicacions mòbils relacionades amb la salut i el benestar emocional i físic.

Transmetre coneixement intergeneracional mitjançant la col·laboració d’alumnes de secundària de diferents centres educatius de la ciutat.

Els tallers es duran a terme a les tres biblioteques, i les inscripcions s’obriran al setembre a través de diverses vies: centres per a gent gran, biblioteques de la ciutat, el número 010 i el lloc web www.mataro.cat.

 

Jornada de Cocreació

També durant el darrer trimestre del 2023, està prevista la celebració d’una jornada de cocreació destinada a persones que exerceixen el rol de cuidadors no professionals. L’objectiu d’aquesta jornada és entendre les necessitats reals dels cuidadors familiars que es troben en situacions de dependència. En aquesta jornada es proporcionarà assistència per a les persones dependents, permetent així als cuidadors participar activament en la sessió. Les inscripcions per a aquest esdeveniment s’obriran al setembre mitjançant diverses vies, com ara centres per a gent gran, el número 010 i el lloc web www.matarociutatcuidadora.cat.