Les rutes ciclistes per carretera i per muntanya són les protagonistes dels nous mapes presentats pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

 

Sota el títol “Descobreix les Meravelles Cicloturístiques del Maresme”, el consorci ha preparat dos fullets informatius amb l’objectiu de fomentar el cicloturisme i facilitar la trobada de rutes tant per als residents com per als visitants.

El primer fullet es centra en les rutes de ciclisme de carretera, combinant les concorregudes carreteres de la costa amb les més tranquil·les i secundàries, oferint un total de 21 rutes que recorren la regió i connecten amb altres municipis veïns.

El segon mapa està dedicat als amants del ciclisme de muntanya, amb 16 rutes dissenyades per explorar camins entre sauló, rieres seques, arrels i roques, a través de pistes forestals, oferint una emocionant experiència a l’aire lliure.

Cada ruta proporciona informació essencial, com la distància, el temps mitjà de recorregut, el desnivell positiu i negatiu, així com el tipus de recorregut. A més, totes les rutes incorporaran codis QR per accedir al perfil de Wikiloc del Consorci de Turisme, on es trobarà informació detallada de cada ruta.

El Maresme ofereix una acollida especial als ciclistes amb allotjaments que proporcionen serveis específics per a ells, com emmagatzematge de bicicletes, serveis de bugaderia ràpida i spas per recuperar energies. A més, hi ha empreses especialitzades en ciclisme que ofereixen tots els serveis necessaris per gaudir d’una experiència completa.

Els dos mapes estan disponibles en català, castellà, anglès i francès, i poden ser consultats en línia. A més, es distribuiran exemplars físics a les oficines de turisme en un futur proper.

Els ciclistes trobaran al Maresme tot el suport i les comoditats necessàries per gaudir plenament de la seva pràctica esportiva. La destinació Maresme ha estat acreditada amb la marca de Cicloturisme a Catalunya, i dos municipis, Calella i Santa Susanna, han estat certificats com a Destinacions de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme, reforçant encara més l’atractiu d’aquesta regió per als amants del ciclisme.