L’Associació Mataró Ens Mou ha expressat la seva més profunda condemna davant dels fets ocorreguts a Borriana (Plana Baixa – País Valencià), on el Partit Popular i Vox han vetat l’accés a diverses revistes en català a la biblioteca municipal, incloent-hi Camacuc, Llengua Nacional, Cavall Fort, El Temps i Enderrock.

 

Per a MeM, es tracta d’una clara mostra d’intolerància i falta de respecte a la diversitat lingüística i cultural, aquestes accions posen en perill la llibertat d’expressió i el dret a la informació, valors fonamentals en una societat democràtica.

L’Associació, que presideix Quim Fernàndez, defensa el dret de cada comunitat a preservar i promoure la seva llengua i cultura, i insta als partits polítics responsables d’aquesta decisió a rectificar i garantir l’accés lliure a aquestes publicacions, que formen part del patrimoni cultural i literari dels valencians.

En aquest context, l’associació fa una crida a les autoritats competents per vetllar pel respecte als drets lingüístics i culturals dels ciutadans i ciutadanes, i a assegurar que els espais públics, com les biblioteques, siguin llocs d’acollida i convivència intercultural.

En un comunicat, l’entitat deixa molt clar el seu rebuig a qualsevol intent de dividir i imposar visions unilaterals, i reafirmem el compromís per defensar la diversitat i la cohesió social, valors essencials que enriqueixen la nostra societat.

En aquests moments, on els drets fonamentals estan en perill, des de Mataró ens Mou criden a la ciutadania a unir-se en la defensa de la llibertat, la diversitat i la igualtat. Es mostren convençuts què la llibertat d’expressió i la diversitat cultural són pilars bàsics en qualsevol democràcia, i és responsabilitat de tothom protegir-los i promoure’ls.