La segona edició dels Premis Antena TrenLab consolida la investigació de solucions innovadores en la mobilitat. Els impulsors dels guardons i l’acceleradora de projectes són l’Ajuntament de Mataró, el parc tecnològic i universitari TecnoCampus i Renfe.

 

El president de Renfe, Raül Blanco, acompanyat de l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, han presentat avui a les instal·lacions d’Antena TrenLab Mataró, ubicades al TecnoCampus, la segona edició dels premis Antena TrenLab. L’objectiu d’aquests premis és impulsar solucions innovadores en l’àmbit de la mobilitat.

Prèviament, durant una visita a l’estació de Renfe de Mataró, els impulsors han conegut les propostes desenvolupades pels guanyadors de la primera edició dels premis durant els últims sis mesos. Cactus, Wipass, Drukatt i Hypervisoul han presentat els seus projectes, demostrant com podrien millorar l’experiència dels viatgers.

Antena TrenLab Mataró és el primer centre de la xarxa d’Antenes TrenLab, impulsada per Renfe. Aquest espai d’innovació oberta i emprenedoria en mobilitat sostenible es troba al TecnoCampus, establint sinergies amb l’ecosistema emprenedor del parc.

Durant l’esdeveniment, a més de llançar la segona convocatòria dels premis, s’ha presentat la nova pàgina web del projecte (www.antenatrenlab.com). Aquesta plataforma permet seguir l’agenda d’activitats i les novetats de l’ecosistema de mobilitat sostenible, així com conèixer les característiques de la segona edició dels premis i els testimonis de les empreses participants en la primera edició.

Els premis Antena TrenLab tenen una dotació econòmica de 150.000 € i es divideixen en quatre desafiaments:

  1. Railway Station Experience: aquesta categoria busca solucions que afavoreixin l’accessibilitat universal de les persones i fomentin la intermodalitat entre territoris. Està dotada amb 40.000 €.
  2. Costumer happiness: aquest desafiament està enfocat en desenvolupar solucions que permetin adaptar el transport ferroviari a les diferents necessitats de mobilitat, assegurant una atenció continuada i en temps real. Compta amb una dotació de 40.000 €.
  3. Safety Rail: en aquesta categoria es pretén millorar les condicions de seguretat, especialment des de la perspectiva de gènere, i promoure actituds cíviques entre els usuaris. L’objectiu és crear un entorn de convivència basat en la confiança. Està dotada amb 40.000 €.
  4. Keep it open!: aquest desafiament busca start-ups que ofereixin solucions disruptives basades en noves tecnologies o tendències que encara no estiguin àmpliament implementades en el sector ferroviari. Compta amb una dotació de 30.000 €.

A més de rebre el premi econòmic, les quatre empreses guanyadores tindran l’oportunitat de participar en un procés d’acceleració de sis mesos per desenvolupar les seves solucions. Aquest procés inclourà la possibilitat de provar les solucions a l’entorn de Mataró i el Maresme, tal com van fer les empreses guanyadores de la primera edició dels premis.