L’Espai Mataró Connecta va acollir l’acció formativa i de sensibilització “Entrena’t”, dissenyada des de la Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols. La trobada va comptar amb la participació de 19 joves migrats sols i cinc empreses: Arca del Maresme, Suara Cooperativa, Formació i Treball/La Fundació Amiga, Solidança i El Pi Supermercat Ecològic.

 

A finals de maig es va realitzar l’activitat “Entrena’t” a l’Espai Mataró Connecta, on es van reunir 19 joves migrats sols i cinc empreses. Aquesta acció de formació i sensibilització, organitzada per la Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols, té com a objectius principals treballar en la promoció social i l’emancipació dels joves del municipi, així com conscienciar les empreses de la ciutat sobre aquesta qüestió social.

Les empreses participants, gràcies a la intermediació del Servei d’Ocupació de Mataró i amb la col·laboració de Salesians Sant Jordi PES Mataró, van ser Arca del Maresme, Suara Cooperativa, Formació i Treball/La Fundació Amiga, Solidança i El Pi Supermercat Ecològic.

Els objectius d’aquesta activitat, que es realitza per primera vegada, inclouen oferir una experiència vivencial en un entorn protegit per als joves participants, fomentar el desenvolupament de competències relacionades amb la cerca de feina i la inserció laboral, promoure l’emancipació i la inclusió social al municipi, sensibilitzar les empreses respecte al col·lectiu de joves migrats sols i fomentar la seva inserció laboral i promoció social.

La Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols està integrada per la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Eveho, la Fundació Diagrama, el Centre de Formació i Prevenció, la Fundació Didàctica Catalunya, Salesians Sant Jordi PES Mataró, Start! Centre de Noves Oportunitats, Creu Roja, el servei de Salut Mental i Addicions del Consorci Sanitari del Maresme, Justícia Juvenil, el Servei d’Ocupació municipal, la Policia Local de Mataró, el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i la Unitat de Joves Migrats Sols de Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró.

Els 19 joves que van participar en aquesta activitat estan vinculats a alguns d’aquests serveis o entitats que els ofereixen seguiment per a la seva promoció social, personal i laboral.