El President de la Generalitat, Pere Aragonès, ha presentat aquest matí la inversió de 384 milions d’euros per a la millora del corredor de l’N-II i de la C-32 al Maresme, tal com es recull en el protocol signat la setmana passada amb l’Estat. Ha remarcat la importància de concretar aquests acords amb la màxima celeritat i ha instat el Ministeri a signar-los i implementar-los sense demora.

 

Durant un acte celebrat al Masnou, el cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de Territori, Ester Capella, ha presentat aquesta inversió, que s’emmarca dins del protocol establert amb el govern estatal, que proporciona a la Generalitat 914 milions d’euros per millorar la mobilitat en diferents vies de comunicació arreu de Catalunya.

El President ha destacat que “la quantificació econòmica d’aquest acord arriba 14 anys tard”. Així mateix, ha recordat que “l’any 2009 l’Estat va prometre una inversió de 400 milions d’euros, però només se’n van invertir 90 milions”. L’acord actual recull aquest deute pendent, que, actualitzat a l’IPC, s’eleva a 384 milions d’euros.

Pere Aragonès també ha advertit que les properes eleccions generals “poden generar modificacions en la composició del Govern, i això no hauria de ser un problema afegit que retardi la concreció”. Ha afegit que “volem avançar en aquest projecte i signar els acords ara mateix, podem fer-ho avui mateix”.

El President ha destacat la importància de pacificar aquesta via per “guanyar espai per a la gent, reduir la contaminació i el soroll, i sobretot, augmentar la seguretat”. Ha expressat el desig de convertir l’N-II en una via urbana, on la pacificació sigui imprescindible, a més de continuar apostant per millorar el transport públic i promoure l’ús de la bicicleta.

En la mateixa línia, la consellera de Territori ha assenyalat que la redistribució del trànsit de l’N-II cap a la C-32, com a resultat de l’eliminació dels peatges, “és una gran oportunitat per dur a terme actuacions a l’N-II, que ha de convertir-se en un eix cívic, amb una velocitat més reduïda, menys carrils per als cotxes i més espai per als vianants i una via ciclable”. A més, ha destacat que aquesta intervenció permetrà “crear un recorregut segur i agradable per a vianants i ciclistes, amb parades d’autobús més accessibles i ben equipades que facilitin l’intercanvi amb els trens a les estacions de Rodalies”.

El Govern ja està treballant en sis projectes per a l’N-II, consensuats amb el territori, que determinaran tècnicament les actuacions necessàries en funció del tram i les seves característiques. Aquesta intervenció, que cobrirà una distància de més de 40 quilòmetres, inclourà la creació d’un carril bici segregat en la plataforma viària existent, l’ampliació de voreres per facilitar la mobilitat dels vianants i la reducció del nombre de carrils de la calçada. A més, es disminuirà la velocitat màxima permesa i s’incrementarà la integració i l’accessibilitat del transport públic.

Així mateix, s’estudiaran millores en la permeabilitat de la C-32 per desviar el trànsit de l’N-II i facilitar-ne la pacificació.

L’alliberament del peatge de la C-32 nord ha comportat una disminució del trànsit a l’N-II en benefici de l’autopista, amb una reducció d’un 30% al Baix Maresme, el que representa aproximadament 10.000 vehicles diaris. A l’Alt Maresme, les variacions en la intensitat del trànsit són més variables, amb una disminució de fins al 50% en alguns casos i gairebé cap canvi en d’altres.