Nou artistes de la ciutat, membres de Sant Lluc per l’Art, participaran en un projecte conjunt amb l’associació NEM per commemorar el 175è aniversari de la Missa de Les Santes. Una tradició musical venerada a la ciutat.

 

Enguany es compleixen 175 anys des que Mn. Manuel Blanch va compondre la coneguda Missa de les Santes, una obra litúrgica excepcional aclamada en honor a les patrones de Mataró. Aquesta joia musical ha estat conservada, venerada i defensada com un tresor preuat del nostre patrimoni històric, cultural i religiós.

Foto: Associació Sant Lluc per l’Art

Durant aquest mes de juliol, la Comissió Gestora de la Missa de les Santes, en col·laboració amb el NEM (Negoci Empresa Mataró) i l’Associació Sant Lluc per l’Art, porta a terme una iniciativa als aparadors dels establiments de la ciutat amb el títol “Mataró canta les Santes”. L’objectiu és apropar la Missa de les Santes a la vida quotidiana dels mataronins.

Del 10 al 14 de juliol, nou artistes, membres de l’Associació Sant Lluc per l’Art i antics alumnes de l’artista Jordi Arenas (el director que va revitalitzar la Missa el 1971), escriuran frases al·lusives a la llarga història de la interpretació de la Missa als vidres dels aparadors de 27 establiments que s’han sumat a aquesta acció.

Del 15 al 30 de juliol, els establiments mantindran les frases als seus aparadors, permetent que es puguin llegir les 27 frases diferents en establiments situats en diferents punts de la ciutat.

Algunes de les frases que es podran veure són:

“Fa 175 anys que Mataró canta la Missa de les Santes”

“La Missa de les Santes és un dels trets distintius de la nostra Festa Major”

“Les dones es van unir per cantar la Missa de les Santes l’any 1945”

“Enguany, més de 150 mataronins canten en el cor de la Missa de les Santes”

“Manuel Blanch va compondre la Missa de les Santes quan tenia 21 anys”

“El compositor Manuel Blanch i Puig era fill d’una humil família de gent de mar”

Aquesta iniciativa busca preservar i celebrar l’important llegat musical de les Santes, acostant-lo als ciutadans i destacant-ne la seva rellevància en la vida de Mataró.

Els establiments que hi han participat són: Alemany, Bartomeu Xarcuteria, Bel Perruqueria, Calçats Boixet, Casa Graupera, Centre de Negocis Mataró (CENEMA), Centre Brock de Salut Visual, Cobertis, La Dispensa Italiana, Disseny BO3, El Pi, Farmàcia Juliana Plana Borràs, Ferreteria Colomer, Floristeria Frèsia, Joaquim Perruqueria, La Confianza, La Joieria, La Natura, M&B, Masley & Leymans, Motorset, Nautalia Viatges, Pepa Pagès, Pinmat, Serras 1919, Triangles i Vinya Rosa.