El TecnoCampusMataró ha experimentat un augment notable en la demanda de primera preferència per als seus programes d’estudis durant el procés de preinscripció universitària del mes de juny.

 

Un total de 950 estudiants han sol·licitat estudiar al TecnoCampus com a primera opció, la qual cosa suposa un increment de 205 sol·licituds respecte a l’any passat.

Aquest increment en la preferència s’ha traduït en una quantitat significativa d’estudiants que han aconseguit plaça per al proper curs. Un total de 1.113 estudiants, 163 més que l’any anterior, han obtingut una plaça per estudiar un grau al TecnoCampus i tindran l’oportunitat de formalitzar la seva matrícula en els pròxims dies.

Entre les titulacions ofertes pel TecnoCampus, diverses presenten notes de tall, ja que la demanda dels estudiants supera l’oferta de places disponibles. Concretament, onze graus i dobles graus, de les disset opcions disponibles, requereixen una nota mínima per accedir-hi. Destaquen especialment les notes de tall elevades en els graus d’Infermeria (9,288) i Fisioteràpia (8,987). En el cas d’Infermeria, la demanda supera tres vegades l’oferta de places, mentre que en Fisioteràpia la multiplica per quatre.

A més dels àmbits de la salut, s’observa una tendència al creixement en els estudis d’enginyeria en els últims anys. L’Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació requereix una nota de tall de 7,050, mentre que les enginyeries industrials (Mecànica, Electrònica i Organització Industrial) presenten una nota de tall de 6,045 per primer cop en molts anys, degut a l’interès creixent que desperten aquestes titulacions.

Foto: Quim Fernàndez

També s’ha observat un fort increment en la demanda del Grau en Disseny i Producció de Videojocs, amb un augment notable de les sol·licituds en primera preferència i una nota de tall de 5,268. En la doble titulació d’Informàtica i Videojocs, la nota de tall és de 5,302.

En l’àmbit empresarial, les titulacions ofertes pel TecnoCampus continuen generant un gran interès. El Grau en Màrqueting i Comunitats Digitals (7,664), el Grau en Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació (7,640) i aquest mateix grau amb docència en anglès (7,096) requereixen notes de tall elevades. La doble titulació de Màrqueting i Administració d’Empreses també presenta una nota de tall significativa (8,344). Pel que fa al Grau en Logística i Negocis Marítims, la nota de tall és de 5,646.

En les properes setmanes, es durà a terme el procés de reassignació, durant el qual es realitzaran les assignacions i s’ampliarà el nombre d’estudiants que podran matricular-se al TecnoCampus. A més, aquelles titulacions que disposin de places vacants podran ser omplertes durant el procés de preinscripció de setembre per als estudiants que realitzin les proves selectives aquest mes.