Aquesta xifra representa un augment de 1.060 persones respecte a les eleccions generals anteriors, que van tenir lloc al novembre de 2019. L’Ajuntament ha establert un total de 128 meses electorals distribuïdes en 34 col·legis electorals per facilitar el procés de votació.

 

Per conèixer el lloc de votació assignat, els 88.575 ciutadans amb dret a vot poden consultar la seva targeta censal, que han rebut al seu domicili, o accedir a la pàgina web municipal www.mataro.cat/eleccions i introduir el seu DNI i adreça de residència. També hi ha altres opcions disponibles com ara contactar amb el número de Whatsapp i Telegram 667402600, utilitzar el Xatbot de l’Ajuntament o acudir a qualsevol oficina d’atenció ciutadana.

L’horari de votació serà ininterromput des de les 9 del matí fins a les 20 hores. L’Ajuntament ha organitzat un servei d’acompanyament en col·laboració amb Creu Roja per a aquells ciutadans amb mobilitat reduïda, amb l’objectiu de facilitar la seva participació en les eleccions. A més, aquells que no puguin votar presencialment el dia 23 de juliol han tingut l’oportunitat de sol·licitar el vot per correu fins a avui.

Durant tota la jornada electoral, tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra estaran desplegats conjuntament per garantir la seguretat als col·legis electorals.

A més, l’Ajuntament de Mataró, mitjançant Creu Roja, ofereix un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda que desitgin exercir el seu dret de vot el 23 de juliol. Aquelles persones que, per raons d’edat, lesions o altres situacions, necessitin assistència per traslladar-se al seu col·legi electoral, poden sol·licitar aquest servei gratuïtament trucant al telèfon d’atenció ciutadana 010 abans del divendres 21 de juliol o el mateix dia de les eleccions.

Amb la previsió d’altes temperatures durant la jornada electoral, l’Ajuntament de Mataró ha pres diverses mesures per combatre l’escalfor. Es repartiran ampolles d’aigua als membres de les meses electorals i s’instal·laran aparells de ventilació en els col·legis electorals on sigui necessari, tenint en compte que 15 dels 34 col·legis ja disposen de aire condicionat o sistemes de climatització. A més, hi haurà un estoc addicional de 20 aparells per reforçar el sistema de ventilació si fos necessari durant la jornada.