El festival destiu de la capital del Maresme vol sumar cultura comunitària i quilòmetre zero amb un compromís per la sostenibilitat durant vuit vespres culturals del dijous 20 de juliol fins al dijous 24 d’agost.

 

Sota la direcció de la productora Clack, la coorganització de l’Ajuntament de Mataró i l’aval de diverses entitats i cooperatives culturals, el festival arriba a la seva quarta edició. Els organitzadors prometen una amalgama de programació de cultura comunitària i quilòmetre zero amb un fort compromís per la sostenibilitat.

Més de 20 artistes de totes les disciplines ompliran diferents espais de la ciutat: la Casa de la Palmera, els Jardins de l’antic Escorxador i les biblioteques municipals Pompeu Fabra i Antoni Comas des del 20 de juliol fins al 24 d’agost.

El codirector del festival, Eloi Aymerich, defensa la importància d’un certamen “que es vol convertir en el festival d’estiu de Mataró, perquè el juliol no pot ser un mes de desert en la programació cultural. Som una ciutat que estima la cultura de proximitat i creada pels seus artistes, i que lluita perquè sigui diversa, festiva i per a tots els públics”. Aymerich també defensa el treball en comú “generós i imprescindible” de les més de trenta entitats i cooperatives culturals col·laboradores.

La codirectora, Elena Ponce, per la seva banda, destaca que enguany es programen cinc estrenes absolutes, un rècord de primeres vegades: “el Nosaltres vol ser una plataforma pel talent de proximitat, i ho serà per a la música, la poesia, el teatre, la dansa o el circ”.

Així mateix, el festival es torna a comprometre a fer un retiment de comptes amb la publicació d’ingressos i despeses globals del festival al web oficial, setmanes després de la seva finalització.

Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar a la web ‘nosaltresfest.cat’ i a l’Instagram i Twitter @NosaltresFest, des d’on s’anirà informant amb el hashtag #NosaltresFest de les novetats del festival d’estiu de Mataró durant les properes setmanes.