El TecnoCampus va presentar fa pocs dies el seu pla estratègic per a l’horitzó del 2027, en un acte de presentació pública davant de la comunitat empresarial del parc.

 

Aquest pla estratègic, anomenat “Pla Estratègic 2027”, va ser aprovat pel Patronat de la Fundació Mataró-Maresme. És un document que ha estat elaborat amb la participació dels diferents agents del parc mitjançant un procés participatiu iniciat l’any passat, en el qual van prendre part empreses, estudiants i altres grups d’interès. El resultat d’aquest procés s’ha materialitzat en un document accessible a través del lloc web.

El pla està estructurat en tres grans àmbits que marquen les línies de treball de la institució per als propers anys. Un dels objectius més ambiciosos és la implementació de la Formació Professional mitjançant programes de cicles formatius. L’objectiu és que aquests programes serveixin com a via d’accés als graus universitaris, centrant-se en les mateixes àrees temàtiques: salut, empresa, tecnologia, audiovisuals i videojocs.

Entre els reptes que s’han plantejat es troba el reforçament del vincle amb la Universitat Pompeu Fabra, la consolidació de l’esperit emprenedor com a fil conductor de les activitats del parc i l’obtenció de reconeixement per part d’instàncies superiors, com ara la Generalitat, per tal d’obtenir finançament.

L’acte de presentació pública del pla va comptar amb la presència de més de 100 empreses de la comunitat empresarial del parc, a més de l’alcalde i president del TecnoCampus, David Bote.

Per completar l’acte, el consultor Xavier Marcet, qui ha col·laborat en l’elaboració del pla, va oferir una ponència destacant la importància d’institucions com el TecnoCampus en la definició dels anomenats “ecosistemes d’aprenentatge”, els quals seran clau en un moment d’expansió de noves tecnologies com la intel·ligència artificial.