L’alcalde, David Bote, la regidora adjunta de Cultura, Heidi Pérez, i representants de la Família Robafaves han col·locat aquesta tarda una càpsula del temps a la primera de les rajoles commemoratives.

La càpsula inclou una foto històrica de l’acte de 1984 i una imatge actual del Desvetllament bellugós, a més del cartell i programa de la Festa Major d’enguany. Aquestes rajoles de ferro, numerades de l’1 al 15, són una prova tangible de com aquest acte esdevé part intrínseca de la identitat mataronina.

 

Amb el Desvetllament bellugós ara permanentment representat a La Riera, la ciutat s’omple d’una coreografia col·lectiva plena de música i alegria. És un moment únic on els Gegants, acompanyats només per la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, recorren els dos-cents metres de La Riera amb la Família Robafaves, saltant, cridant i giravoltant amb energia contagiosa.

Aquest acte és una mostra clara de com Les Santes deixa una empremta profunda en l’ADN dels mataronins i mataronines, convertint-se en una part essencial de la seva cultura i tradició.

Fotos: Lluís Rugama