Des de divendres 7 de juliol, el M|A|C (Mataró Art Contemporani) presenta un nou projecte denominat “L’hora del pati”. El pati de La Presó es converteix en un lloc acollidor per a diverses audiències, incloent-hi el públic familiar, per tal de passar els vespres dels caps de setmana de juliol en companyia. Es transforma en la sala de cinema del centre d’art, així com en un espai estival de trobada amb bar i música en directe.

 

Les activitats de “L’hora del pati”, que van començar divendres passat, es duran a terme fins al 29 de juliol, amb programes cada divendres i dissabte a partir de les 21.45 h. El MAC projectarà peces de videoart i diverses obres d’artistes com Joan Bennàssar, Lúa Coderch, Carles Congost, Domènec, Laura Hermanides, Alicia Kopf, Isaki Lacuesta, Gerard Ortín, Jordi Mitjà, Perejaume, Eulàlia Rovira, Adrian Schindler, Albert Serra i Laia Solé. També es mostrarà el resultat final del projecte Anima’t, realitzat per estudiants de l’escola Montserrat Solà.

La música, de diversos estils, serà un element destacat de les nits de “L’hora del pati” amb les actuacions de Júlia Aubà, Batista, The Congosound (Carles Congost), Delipe Fantaos, Dj2bi, Dj Harry, DLuiset i Mitjagger Dj (Jordi Mitjà).

A més, “L’hora del pati”, gràcies al patrocini d’ Arterri, comptarà amb gandules solidàries. Nou gandules transformades de manera altruista per part de nou artistes serviran com a seients per als assistents a les sessions. Cada dia se sortejarà una entre els assistents que hagin adquirit els números per al sorteig. Tots els fons recaptats es destinaran a l’ala d’oncologia infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu. Els artistes que han volgut col·laborar en aquest projecte solidari, promogut pel M|A|C i el projecte Petites Grans Obres, són Carla Aledo, Martí Anson, Jordi Lafon, Jordi Mitjà, Dani Montlleó, Regina Puig, Montsita Rierola i Irena Visa.

L’entrada és gratuïta, però l’aforament és limitat. Les portes s’obren a les 9 del vespre i el servei de bar funciona des de les 9 fins les 11 de la nit.