L’activitat, que serà gratuïta i oberta a tota la població, es farà el 14 de juliol a les cinc de la tarda a l’espai e-Àgora de la Plaça de Cuba. Cal destacar que l’aforament és limitat i l’accés es realitzarà per ordre d’arribada.

 

Durant el taller, que es celebrà el pròxim dia 14 de juliol a les cinc de la tarda a l’espai e-Àgora de la Plaça de Cuba, la cuinera Nikoletta Theodoridi ensenyarà pas a pas diverses receptes, com ara pancakes amb fruita de temporada, una sopa freda, una amanida de llegums i un refresc casolà. Després de cada preparació, es realitzarà una degustació per tal que els assistents puguin gaudir dels resultats.

El taller té l’objectiu de fomentar el reaprofitament alimentari. Atès que a Catalunya, cada persona malbarata aproximadament 35 kg d’aliments en bon estat anualment, i el 58% d’aquest malbaratament té lloc a les llars. És per això que la realització de receptes de reaprofitament s’ha convertit en una de les estratègies per lluitar contra aquesta problemàtica. A més, altres gestos com planificar les comandes, elaborar una llista de la compra tenint en compte els aliments ja disponibles a casa, organitzar els productes de l’alimentació per consumir primer els que estan a punt de caducar o congelar aquells que poden deteriorar-se, són accions clau per tal de consumir els aliments de manera responsable.

Aquest taller gratuït de cuina forma part d’un seguit d’iniciatives impulsades per Maresme Circular i Rezero amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari durant el 2023, en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme. Cal destacar que aquest pla, redactat l’any 2022, té com a meta disminuir en un 26,4% la generació de residus a la comarca per a l’any 2027, en comparació amb les dades del 2010.