La 26a Nit de la Solidaritat destaca la situació de Palestina, un territori ocupat per Israel des de juny de 1967.

El proper divendres 7 de juliol, l’acte central tindrà lloc al Casal de la Gent Gran del Parc Central amb la taula rodona titulada “La resistència i la lluita per les llibertats a Palestina”. A més, s’inclouen diverses activitats com les exposicions “Imatges contra l’oblit: Memòria històrica palestina, vivències de la Nakba a Catalunya” i “Un món de camps”, així com el Cinefòrum “200 metres”.

Les polítiques israelianes de confiscació de terres, assentament il·legal i desposseïment, juntament amb la discriminació generalitzada que hi ha, han afectat negativament les vides dels palestins, violant els seus drets fonamentals.

Per tal de donar a conèixer aquesta problemàtica, s’organitzen diverses activitats durant la 26a Nit de la Solidaritat. A la Fundació Iluro es realitza una exposició i posteriorment una taula rodona titulada “La resistència i la lluita per les llibertats a Palestina”, amb la participació de Natàlia Abu Sharar, presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Txus Blanco, psicòleg i activista en favor de la llibertat del poble palestí, i Domènec, artista visual que ha tractat la problemàtica urbana i territorial relacionada amb Israel en els seus projectes i documentals.

Després de l’acte, hi haurà un refrigeri amb les aportacions de diverses entitats del Consell Municipal per la Solidaritat i la Ciutadania Global.

A més d’aquest acte central, que tindrà lloc divendres 7 de juliol al Casal de la Gent Gran del Parc Central, també es realitzaran dues exposicions: una re-pintura del mural “Mataró amb les persones refugiades” a la plaça Tirant Lo Blanc i un cinefòrum titulat “200 metres”.