Les obres de rehabilitació de les façanes de l’edifici de l’Ajuntament de Mataró avancen a bon ritme i estaran pràcticament finalitzades per a la celebració de Les Santes.

Malgrat que hi haurà algunes parts pendents, com la planta baixa, que s’acabaran després de les festes, les bastides seran retirades perquè els actes de la Festa Major puguin desenvolupar-se sense interrupcions.

L’Ajuntament confirma que el calendari previst s’està complint i que, tot i no estar completament acabada, la zona serà accessible i disponible per a l’ús ciutadà durant Les Santes. Les obres de les façanes són importants i compten amb un pressupost de 611.129,73 euros, amb l’IVA inclòs. Aquesta inversió és possible gràcies a una subvenció del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en el marc del projecte “Mataró: Innovació urbana en el comerç”.

Cal destacar que una part significativa d’aquesta subvenció s’ha destinat específicament a la rehabilitació de les façanes de l’Ajuntament, amb una quantitat de 189.481 euros. Això reflecteix l’interès i el compromís per preservar el patrimoni arquitectònic de la ciutat i millorar la seva imatge urbana.

D’aquesta manera, tot i que queden alguns detalls per acabar, l’edifici de l’Ajuntament lluirà en tot el seu esplendor durant Les Santes, mostrant el treball realitzat fins al moment i la seva importància com a punt neuràlgic de les celebracions de la Festa Major de Mataró.

Fotos. Lluís Rugama