Les jornades Magnet ofereixen un espai de trobada i reflexió per als mestres i professorat dels centres participants del programa.

És una oportunitat per compartir experiències, repensar reptes i explorar les possibilitats per a l’any vinent. Aquesta novena edició se centra en la importància de cuidar i reforçar els equips docents com a motor del canvi en els centres educatius.

La jornada consta de tres parts: una conferència i vuit experiències de centres que ja han completat el seu procés Magnet, vint-i-un tallers dinamitzats per formadors i persones relacionades amb la comunitat Magnet, i una sessió final on cada claustre compartiran els aprenentatges i les propostes sorgides de la jornada.

El TecnoCampus Mataró ha establert una col·laboració amb l’Escola Rocafonda des del 2018-19, amb un projecte educatiu centrado en tecnologia, ciència, STEAM i el món maker. Aquesta aliança ha permès crear els Espais FabLab a l’Escola Rocafonda, acostumant aquests àmbits al dia a dia dels alumnes.

“Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que reuneix 42 centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. Amb la participació de més de 11.800 alumnes i 2.200 docents de 25 municipis de Catalunya, l’objectiu és acompanyar els centres en el desenvolupament de projectes en aliança amb institucions d’excel·lència. Aquest programa és impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb la col·laboració d’ajuntaments com Mataró, que compta amb una altra aliança Magnet amb l’Escola Peramàs i el CREAF.#JornadesMagnet #EducacióInnovadora #AliancesEducatives #Mataró