Amb el lema “Ganes de Mataró!”, la campanya estival de VisitMataró posa èmfasi en el mar i el front marítim, la gastronomia, el comerç, la cultura i el patrimoni per convertir la ciutat en un dels principals atractius de la costa mediterrània.

Els visitants que arribin a Mataró aquest estiu podran gaudir d’una àmplia oferta de rutes i visites guiades per descobrir el patrimoni de la ciutat, visites als museus, festivals de música i propostes temporals com la Ruta del Mar.

Com a novetat d’aquesta temporada, es recupera el Punt d’Informació Turística a la platja, situat a prop de l’estació de tren i l’entrada al port. Aquest servei proporcionarà informació sobre totes les opcions turístiques, gastronòmiques i culturals que es poden trobar a la ciutat. Aquest punt reemplaça l’ubicat a l’edifici de la nau Cabot i Barba durant els últims quatre anys.

Les platges de Mataró compten amb servei de vigilància, salvament i socorrisme diàriament, de dilluns a diumenge, fins a l’11 de setembre. A més, a la platja de Varador es ofereix un servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

El front marítim també disposa de guinguetes a les platges, tot i que les dutxes romanen tancades per les condicions de sequera actuals.

Mataró acollirà diferents esdeveniments esportius destacats aquest estiu, com la sortida de la segona etapa de la 78a Vuelta Ciclista a España des del Port de Mataró. També es celebrarà la Regata Inclusiva de l’Associació Nàutica Social Thalassa, dedicada a les persones amb discapacitat i vulnerabilitat social.

Pel que fa a l’oferta cultural, Mataró ofereix diverses rutes per descobrir el llegat modernista, el passat històric i el patrimoni industrial i tecnològic. A més, hi ha una gran varietat d’activitats culturals com festivals, concerts i espectacles teatrals organitzats en col·laboració amb diferents entitats i creadors de la ciutat.

Per finalitzar l’estiu, se celebrarà la tercera edició del Posidònia Fest al Port de Mataró, amb actuacions de diversos artistes destacats.

Tota l’oferta turística, gastronòmica, cultural, comercial i d’oci de la ciutat es pot trobar al lloc web visitmataro.cat en català, castellà, francès i anglès, així com a les xarxes socials @visit_mataro, @culturamataro i @lessantesmataro.