“BAMBOO, Nature’s Calligraphy” és un concert amb una obertura i cinc paisatges sonors inspirats en la natura que ens recorden la fortalesa de continuar somniant i lluitant pel que realment importa.

 

Aquest nou disc de la jove cantant i compositora Belén Bandera, que treu de la ma del Segell Discogràfic MICROSCOPI,  ve carregat amb el mateix segell indòmit que va caracteritzar el primer. En aquest segon disc ens presenta disset composicions originals agrupades en sis paisatges sonors inspirats en la natura i diversos fenòmens de la biologia per a veu i ensemble orquestral de vint-i-un instruments. Cançons en català, castellà i anglès que parteixen del llenguatge jazzístic i viatgen per la cançó d’autor interpretades per un elenc de luxe format per músics consagrats i reconeguts, tant a l’escena nacional com internacional. Una proposta molt conceptual i creativa que no deixa indiferent a mesura que aprofundeixes en el seu viatge sonor.

Durant l’any 2021, Belén Bandera es va dedicar a escriure una cançó al dia durant 7 mesos com a projecte i repte compositiu; de les més de dues-centes cançons resultants (moltes d’elles inspirades pels estudis del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso) va néixer, durant 2022, la creació dels sis paisatges sonors orquestrals que integren el disc, compostos i arranjats per la mateixa Belén Bandera, ànima creativa i inquieta que busca portar l’experimentació i la curiositat a una nova dimensió.

Belén Bandera (Premià de Mar, 1994) és una cantant, compositora i pianista destaca per ser una de les veus més actives de l’escena musical actual, així com per la seva composició innovadora, autodidacta i que beu de diverses inspiracions tot creant sinergies conceptuals. Veu càlida, missatge, elegància i gran sensibilitat, creació d’una música hipnòtica plagada de detalls; són el segell personal d’aquesta artista.

Tot i la seva joventut, Belén Bandera ha actuat per diversos indrets del país, multitud de poblacions de Catalunya, nord i sud d’Espanya, Madrid, Balears i Canàries, ha actuat a França i Itàlia, presentant tres propostes pròpies durant dos anys consecutius al Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, enregistrant veus per a cinema i audiovisuals i realitzant composicions per encàrrec.