La Policia Local oferirà tallers d’autoprotecció i tècniques defensives bàsiques per a noies de 4t d’ESO dels centres educatius de la ciutat.

Aquests tallers tenen com a objectiu empoderar i capacitar les noies per afrontar situacions de violència masclista. Les sessions inclouran formació en tècniques de prevenció i autodefensa perquè les noies puguin protegir-se o escapar-se de situacions violentes. Agents de la Policia Local amb formació específica en aquesta matèria seran els encarregats d’impartir aquests tallers, que també promouran la confiança i reacció de les estudiants, a més de proporcionar-los consells per evitar ser víctimes d’agressions o actes delictius.

Aquests tallers d’autoprotecció per a estudiants de 4t d’ESO formen part de l’oferta formativa de la Unitat de Formació per a la Seguretat de la Policia Local per al proper curs. Aquesta oferta inclou més de deu formacions diferents dirigides a tots els centres educatius de la ciutat, adaptades a diferents edats. Entre les altres propostes destaquen sessions sobre seguretat en línia per conscienciar els joves sobre els perills d’internet, formació en civisme per fomentar la convivència i prevenir problemes com el botellot, i tallers sobre assetjament escolar, seguretat viària, convivència, drogues i trànsit, entre altres.

Aquests tallers s’afegiran a altres iniciatives ja existents a l’Ajuntament de Mataró. A través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), s’han organitzat diversos tallers d’autodefensa femenina, i actualment es ofereix un taller d’autodefensa femenina en el marc del projecte “Connecta’t amb l’esport”, destinat a joves de 12 a 18 anys. Des de l’any 2011, Mataró disposa d’un Protocol integral per a l’abordatge de la violència masclista, que garanteix una atenció coordinada dels serveis sanitaris, socials, jurídics i de protecció per a les dones que pateixen aquesta violència.