Èxit en la clausura de la 16a edició dels Projectes Singulars a Mataró

El passat dimarts 13 de juny es va dur a terme la cloenda de la 16a edició dels Projectes Singulars a Mataró, en un acte celebrat a l’Institut Miquel Biada. Aquest esdeveniment va reconèixer la participació dels estudiants en aquests projectes durant el curs 2022-2023.

També es va voler agrair a les 66 empreses i entitats de la ciutat per la seva col·laboració en acollir a aquests joves a les seves instal·lacions.

Aquesta iniciativa ofereix estades formatives en empreses per als estudiants de 4t d’ESO amb l’objectiu que decideixin finalitzar l’ESO i continuar els seus estudis postobligatoris, basant-se en els seus interessos professionals. Aquest any s’han realitzat un total de 112 estades, durant les quals els alumnes han millorat les seves competències transversals. Han adquirit coneixements pràctics, hàbits i valors relacionats amb el món laboral, així com informació sobre les diferents sortides professionals que els ofereix la professió explorada i els requisits d’accés.

Els projectes desenvolupats a la ciutat són fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. La cerca d’empreses interessades en els projectes ha estat una tasca conjunta entre els centres educatius, el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró (SOM) i la Direcció d’Educació.

En aquesta edició, hi han participat un total de 57 alumnes dels centres educatius següents: INS Alexandre Satorras, INS Damià Campeny, INS Laia l’Arquera, INS Miquel Biada, INS Puig i Cadafalch, INS Thos i Codina, Escola GEM i Escola Pia Santa Anna.

Les 66 empreses, entitats, centres educatius i Serveis de l’Ajuntament de Mataró que han acollit estudiants en estades formatives són: Abacus, Aga VGR, Aigües de Mataró, AML Automoció, Antic Bar Velòdrom, Anyson centre de perruqueria i estètica, Atlas Mataró (Club esportiu Mataró Jiu-Jitsu), Auto Amis Car Service, Auto LBK, Auto taller Navas, Cafeteria Granier, Cafeteria Mont Blanc, Cartruck Maresme, Clínica veterinària Gatassa, Clinica veterinària Santa Marta, Condis, Consum, Creu Roja Mataró, David Mundó motocicletes, Escola Bressol Picasoques, Escola Bressol Municipal Cerdanyola, Escola Bressol Municipal Elna, Escola Bressol Municipal La Llàntia, Escola Bressol Municipal Les Figueretes, Escola Bressol

Municipal Els Garrofers, Escola Bressol Municipal La Riereta, Escola Bressol Municipal Rocafonda, Escola Bressol Municipal Tabalet, Escola Angeleta Ferrer, Escola Antonio Machado, Escola Camí del Cros, Escola Camí del Mig, Escola Cirera, Escola Joan Corominas, Escola La Llàntia, Escola M. Mercè Marçal, Escola Marta Mata, Escola Montserrat Solà, Escola Torre Llauder, Estètica Maria José, Forn de pa Cafeteria La Llàntia, Institut Escola Àngela Bransuela, Instal·lacions Iluro 2016, Llar d’Infants Snoopy, Mas Branca, Masley & Leymans, Mecanizados García Iruela, Obradors Grupo Rocío, Pastisseria Avinguda, PC Motor, Perruqueria Atenea, Piscina Municipal de Mataró, Portada Estilistes, Protectora Can Pilè, Protectora Mataró, Recambios Gaudí, Re-Read, Residència i centre de dia gent gran de Mataró, Restaurant 2000, Restaurant Mundial, Talleres Ronda 2 exterior, Taller Danluc, Taller Pere Cabot, Tallers Xalabardé, TST so i llums.