La comarca del Maresme es prepara per commemorar de manera destacada el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

Amb l’objectiu de generar un impacte positiu, s’organitzaran caminades populars en 13 municipis de la zona. Sota el lema inspirador “El Maresme s’uneix contra el maltractament”, es busca sensibilitzar i lluitar contra una problemàtica social inacceptable, sovint oculta als ulls de la societat.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme manifesta el seu suport a aquesta iniciativa, que és coordinada pel Consell Comarcal del Maresme i ha aconseguit la participació de 13 municipis per sumar esforços contra el maltractament cap a les persones grans.

Les caminades tindran lloc en localitats com Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Dosrius, Mataró, Montgat, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana. A més de les caminades, es realitzaran lectures de manifestos en rebuig d’aquesta greu problemàtica.

Cada 15 de juny se celebra aquest Dia Mundial amb l’objectiu de promoure la investigació i la formació sobre la violència i l’abús envers les persones grans, així com conscienciar a nivell internacional. L’any 2011, les Nacions Unides van reconèixer que aquesta és una problemàtica social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones, i per tant requereix l’atenció de tota la comunitat internacional.