Les Dissantes 2023 celebren el seu 10è aniversari amb una festa solidària especial que promet emocions i diversió per a tots.

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació El Maresme amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, tindrà lloc dissabte 22 de juliol a l’escenari del Parc Central Vell.

Una de les grans novetats d’aquesta edició és el repte de regalar un puzzle de 10.000 peces a en Santi amb la participació de tota la ciutadania. Aquesta activitat simbolitza la unitat i la solidaritat envers les persones amb discapacitat intel·lectual, i busca promoure la inclusió social i la participació activa de tots els ciutadans.

Les Dissantes 2023 ofereixen més de quinze hores d’activitats per a totes les edats. La jornada començarà al matí amb els tradicionals jocs gegants d’en Santi, seguits d’un vermut solidari patrocinat per Espinaler. L’entreteniment continuarà amb més jocs d’en Santi acompanyats per la colla de tabals Ssstrèpits de l’AVAL.

Els amants de les històries i la imaginació podran gaudir de l’espai dels contacontes, on es presentarà el 10è conte d’en Santi titulat “On és la meva pilota?”. Aquesta presentació teatral promet captivar l’atenció del públic i estimular la seva imaginació.

El sopar d’en Santi serà un dels moments més destacats de la nit. A partir de les 21 hores, els assistents podran gaudir d’un àpat deliciós i compartir moments agradables amb amics i familiars. Després del sopar, arribarà el moment dels concerts, amb actuacions de diferents grups musicals.

Els primers en pujar a l’escenari seran els Sabana, un grup granollerí que ofereix una proposta musical indie-pop costumista. Seguidament, els Boom Boom Fighters & Cookah P oferiran una fórmula musical inspirada en la tradició jamaicana del reggae i el dancehall dels anys 80 i 90. Els assistents no podrà resistir-se a ballar amb aquests ritmes contagiosos.

A mesura que avanci la nit, el grup El Pony Pisador oferirà una actuació que no deixarà indiferent a ningú. Amb la seva fusió de música celta, folk tradicional i humor, captivaran el públic amb el seu encant i talent. El grup de versions Angangas tancarà la nit i l’aniversari de la Gran Festa de la disCapacitat amb la seva música animada i festiva.

A més de les activitats i els concerts, els assistents tindran l’oportunitat de visitar l’exposició fotogràfica “10 anys de Dissantes”. Aquesta mostra itinerant captura les emocions i les vivències d’aquests

Fotos:Lluís Rugama