Un total de 8 forces polítiques, una més que durant el mandat anterior, ocuparan l’hemicicle del Consell Comarcal del Maresme durant el període 2023-2027.

S’hi mantenen ERCmJxCat, PSC, PP, Comuns i Cup (tot i que amb diferent pes dins de la corporació); desapareixen Ciutadans i hi entren dues noves forces: VOX i Ara Pacte Local.

Les eleccions municipals del 28 de maig han girat la configuració comarcal, col·locant el PSC com a primera força, empatat a 9 escons amb JxCat. Aquestes eleccions han portat al PSC a sumar 1 nou conseller comarcal, mentre que JxCat n’ha aconseguit 3.

ERC, fins ara en primera posició, passa a ser la tercera força amb 8 representants (n’ha perdut 4). D’altra banda, el PP, que l’any 2019 va aconseguir un escó, ara tindrà 2 representants i es converteix en la quarta força comarcal.

Els Comuns mantenen la seva presència comarcal amb 2 representants, mentre que la Cup perd 1 representant.

Per la seva banda, VOX fa la seva entrada al Consell Comarcal del Maresme amb 1 representant, i també hi tindrà presència comarcal Ara Pacte Local, la plataforma municipalista creada per El PDeCAT i Ara Catalunya.

El plenari del Consell Comarcal es reparteix tenint en compte 2/3 dels vots obtinguts per cada força política o agrupació d’electors al Maresme i 1/3 del nombre de regidors que cada formació ha aconseguit en l’conjunt dels 30 ajuntaments.