L’Ajuntament de Mataró ha aprovat les bases del programa Fet a Mataró que regula l’atorgament d’ajuts als creadors artístics de la ciutat.

Aquest programa, que s’impulsa des de l’any 2012, té com a objectiu donar suport a la creació en les arts escèniques, tant per a companyies professionals com per a col·lectius amateurs.

El Ple Municipal del mes d’abril ha aprovat les bases d’aquests ajuts, que permetran el desenvolupament de projectes de creació artística al Cafè Nou per part de col·lectius amateurs, i a Can Gassol per a companyies professionals. Amb aquesta regulació, es busca establir els criteris per a l’atorgament dels ajuts, ja sigui en forma econòmica o mitjançant la cessió d’espais.

Les bases ja estan publicades i el termini per a la presentació de projectes finalitza el 5 de setembre. A través d’aquestes bases, s’estableixen els criteris de valoració, que tenen en compte factors com la vinculació amb la ciutat i els col·lectius locals, així com la perspectiva interseccional, l’accessibilitat i la sostenibilitat.

Una de les novetats d’aquest any és la introducció de noves línies de suport a la creació, amb l’obertura del programa a la fotografia de moda. Així, per primera vegada, el Festival Revela’t s’obrirà a la fotografia de moda amb una exposició inèdita del reconegut fotògraf espanyol Manuel Outumuro.

D’altra banda, l’edició d’enguany del festival Revela’t ret homenatge al fotògraf Ramón Masats amb l’exposició “Visit Spain”. A més, es realitzarà el lliurament del distintiu de Plata del festival i es durà a terme una conversa entre el comissari de l’exposició Chema Conesa i Sonia Masats, filla del fotògraf.

Entre els artistes destacats d’aquesta edició, destaquen la nord-americana Barbara Bosworth, reconeguda com una de les fotògrafes de paisatge més prestigioses internacionalment, i el també nord-americà Mike Brodie, conegut com Polaroid Kidd, que exposarà una col·lecció d’imatges de la cultura del train-hopping.

Pel que fa a les activitats centrals del festival, es realitzaran durant el cap de setmana principal del 9 al 11 de juny. Aquest cap de setmana inclourà la inauguració oficial, la fira comercial, xerrades, tallers i diverses activitats per al públic familiar. A més, durant tot el festival hi haurà activitats lúdiques paral·leles, visites guiades, gimcanes i photowalk, entre d’altres.

L’entrada general al festival donarà accés a les exposicions durant tot el període del 3 al 18 de juny, i serà gratuïta per als menors de 15 anys.