El president del Govern Central, Pedro Sánchez, ha anunciat l’avançament de les eleccions generals per al pròxim 23 de juliol després d’assumir personalment la derrota electoral soferta aquest diumenge pel PSOE en les eleccions autonòmiques i municipals.

Europa Press Catalunya

En una declaració institucional sense preguntes en Moncloa, Sánchez ha informat de què ha parlat amb el Rei Felip VI per a comunicar-li la convocatòria d’un Consell de Ministres extraordinari i la dissolució de les Corts per a convocar eleccions Generals per al 23 de juliol. A Mataró coincidirà amb els primers actes de la Festa Major de Les Santes.

“Assumeixo els resultats”, ha dit el president del Govern, que ha optat per sotmetre pel “mandat democràtic a la voluntat popular”.

El PSOE va perdre aquest diumenge les eleccions municipals per tres punts enfront del PP i va cedir bona part del poder territorial del qual disposava fins ara, en perdre sis de les nou comunitats autònomes que governava.

Només Emiliano García Page va retenir amb majoria absoluta Castella-la Manxa, mentre que els socialistes podran seguir també al capdavant d’Astúries, amb suport d’IU i Podemos, i de Navarra, on María Chivite ja ha avançat que buscarà el suport dels seus actuals socis.