A partir del dilluns vinent, dia 29, l’Hospital de Dia oncohematològic de l’Hospital de Mataró començarà a funcionar en noves instal·lacions situades a la planta baixa del centre, millorant així l’accessibilitat. Aquest nou espai de 600m2 disposa de 18 butaques i 4 boxs individuals per a l’administració de la quimioteràpia, tractaments hematològics i altres. També inclou 4 consultes mèdiques, una sala d’espera pròpia, una sala d’investigació clínica i altres espais de treball com ara el control d’infermeria, una sala de descans i un magatzem.

Aquestes noves instal·lacions ofereixen més confort i intimitat als pacients amb càncer i als seus familiars. Amb àrees individuals i privades, els pacients ja no es troben en espais compartits. També compten amb l’acompanyament d’un familiar, una televisió individual, música ambiental i prestatges per a objectes personals. A més, l’espai disposa de llum natural i les noves butaques per als tractaments són més ergonòmiques.

El disseny d’aquest nou espai ha tingut en compte les opinions dels pacients i els seus acompanyants. Prèviament a l’inici de les obres, es va realitzar una enquesta perquè els usuaris valoressin els elements més importants per a ells. El silenci, la privacitat, la comoditat de les butaques, la llum natural i l’espai adequat per a l’acompanyant van ser els aspectes més destacats. Amb aquestes aportacions, s’ha aconseguit millorar aquests aspectes i humanitzar els nous espais, aconseguint una millora en la qualitat del servei.

L’Hospital de Dia atén a persones amb càncer que requereixen proves o tractaments complexos, però que no necessiten ser ingressats. L’any passat es van administrar més de 5.000 sessions de quimioteràpia, així com altres tractaments com ferroteràpia, concentrats d’hematies, immunoglobulines, antibiòtics intravenosos, entre d’altres. L’atenció personalitzada per part d’un equip multidisciplinari i la possibilitat de romandre prop de l’entorn familiar, social i laboral durant el tractament suposen grans beneficis i millora la qualitat de vida dels pacients.

La construcció del nou Hospital de Dia Oncohematològic forma part del projecte d’ampliació de l’Hospital de Mataró, amb una inversió de 10 milions d’euros per part d’Infraestructures de la Generalitat. A més, ja s’ha iniciat l’ampliació del bloc quirúrgic amb dos quiròfans addicionals als nou actuals, una àrea de reanimació que doblarà la seva capacitat, passant de 12 a 25 box