Del 25 de maig al 5 de juny se celebra una nova edició de la Setmana de la Natura a Mataró. Amb la finalitat de connectar la ciutadania amb el medi natural, s’organitzen una quarantena d’activitats repartides per tota la ciutat.

L’objectiu és implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient, així com promoure l’activitat comercial i empresarial entorn del sector de la flor i la planta. Moltes de les activitats estan relacionades amb els espais naturals de la ciutat, amb l’intenció de descobrir entorns i itineraris, sensibilitzar i divulgar sobre la importància de la natura, especialment enfront de l’alerta climàtica actual.

Els jardins efímers seran un dels grans atractius de la Setmana. Diverses floristeries i jardineries de Mataró donaran més color a diferents punts de la ciutat. Aquestes creacions es podran gaudir durant quatre dies en sis localitzacions diferents. Com a novetat, els jardins comptaran amb una actuació musical.

Altres activitats del programa inclouen exposicions, caminades, visites guiades, sortides divulgatives, visites al viver municipal, gimcanes, bicicletada, mostres documentals, activitats familiars, hores del conte i conferències, entre altres. També es realitzaran accions de conscienciació ambiental com recollides de residus, restauració de marges amb plantes aromàtiques i neteja de residus subaquàtics.

Les activitats tindran lloc en diversos espais de la ciutat, com platges, parcs, biblioteques i altres llocs. La programació completa es pot consultar al web www.visitmataro.cat i a les xarxes socials @vist_mataro.

Les activitats de Mataró formen part de la Setmana de la Natura de Catalunya, una iniciativa que promou més de 500 activitats a tot el territori per conscienciar sobre la importància de la cura de la natura. Aquest esdeveniment té lloc des del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, fins al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.