Aquest tren, amb l’eix temàtic del Modernisme Gurmet, ofereix rutes i activitats relacionades amb l’època modernista i destaca la gastronomia local, amb les maduixes com a protagonistes.

En la primera ruta, un centenar de persones han visitat diversos espais modernistes a Mataró. El projecte dels trens turístics compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, així com dels ajuntaments de Mataró i Canet de Mar.

L’objectiu és promoure el turisme de proximitat de manera sostenible, en commemoració dels 175 anys del primer tren de la península i del centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner. La ruta turística es repetirà el 10 de juny i els bitllets es poden adquirir al web de Renfe.

El tren turístic, que està decorat amb elements modernistes, recorrerà diferents línies de Rodalies durant el proper any per promocionar les rutes turístiques de la província de Barcelona i fomentar les visites dels usuaris.