El Sindicat de l’Habitatge condemna la brutalitat de la BRIMO durant el desallotjament d’un pis al barri del Palau, que ha deixat dues persones ferides i ateses pel SEM.

El desallotjament va tenir lloc aquest divendres al matí al carrer Siete Partidas. Segons informa el Sindicat de l’Habitatge, una organització que lluita contra els desnonaments, es tracta d’un pis propietat d’un fons voltor on un home vivia amb un informe de vulnerabilitat dels Serveis Socials de l’Ajuntament, a causa dels seus problemes de salut. El Sindicat assegura que han intentat negociar amb el propietari per obtenir un lloguer social, però s’han trobat amb una negativa total.

L’ordre de desallotjament, prevista per aquest dia 19, s’ha executat amb la presència d’un gran desplegament policial que s’ha enfrontat a més de dues-centes persones que intentaven resistir. Segons denuncia el Sindicat, els Mossos d’Esquadra han actuat sense contemplacions per obrir-se pas fins al pis objecte del desallotjament. L’home que vivia al pis ha patit una crisi nerviosa com a conseqüència de la situació i ha hagut de ser traslladat a l’hospital en ambulància.

El mateix Sindicat de l’Habitatge assegura que durant les càrregues policials una dona amb bastó ha caigut a terra i ha requerit atenció mèdica per part del SEM. D’altres manifestants han resultat contusionats a causa dels cops de porra dels agents.

A més de condemnar la violència policial, el Sindicat de l’Habitatge assenyala que aquests desnonaments són completament inútils per lluitar contra les ocupacions. “Aquesta setmana ja portem tres desnonaments express on, poques hores després, les màfies de les ocupacions entren al pis buit i el lloguen a una altra família”, destaca una portaveu de l’organització. “Està clar que els desnonaments no posen fi a les ocupacions”, adverteixen des del Sindicat, que critica el govern municipal per “parlar molt de seguretat i ocupacions, però acabar donant la benvinguda a les màfies, els fons voltor i els bancs”.

https://twitter.com/sindicatmataro/status/1659473476116258816?t=LXDfRHrk4bT47pFDfxFmKQ&s=19
Fotos: Lluís Rugama