En els municipis on En Comú Podem governi després del 28-M, es promet impulsar la creació de serveis dentals públics des dels ajuntaments. Aquesta proposta, que ja havia estat presentada pels comuns durant les negociacions amb el Govern per aprovar els comptes de la Generalitat, encara no s’ha posat en marxa, segons lamenta Jéssica Albiach, líder d’ECP. Albiach critica que l’executiu encapçalat per Pere Aragonés estigui avançant a un ritme lent i sense prendre accions concretes. Com a exemple, assenyala el suport del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, al candidat del PDeCAT a Mataró, malgrat que ERC també hi concorre: “És un govern en el qual ni els seus propis consellers confien”.

Durant la seva visita a Mataró, Albiach reclama més drets per a la ciutadania i assegura que, si el Govern no els garanteix, serà En Comú Podem qui ho farà des de les alcaldies i els governs. Segons ella, votar En Comú Podem és votar per tenir un servei dental públic al teu poble o ciutat. Amb propostes com aquesta, els comuns busquen liderar les transformacions davant d’un Govern que resta passiu i no actua davant dels reptes que afronta el país. Albiach considera que Catalunya mereix molt més que l’actual govern en minoria.

D’altra banda, el candidat de ECP a Mataró, Sergi Morales, proposa la creació d’una funerària pública a la ciutat per trencar el monopoli i assegurar uns enterraments dignes a preus justos. A més, els comuns de Mataró volen impulsar una comercialitzadora pública d’energia verda a través de l’ampliació de l’objecte social de l’empresa pública Aigües de Mataró.

Pel que fa a la gestió de l’aigua, Albiach critica durament la Generalitat pel retard en l’aprovació del pla de gestió de les conques internes, que arriba sis mesos tard i enmig de la pitjor sequera. Aquest retard ha comportat una sanció per part de la Comissió Europea. Tot i això, Albiach celebra que el pla aposti per la dessalinització, però insta el Govern a accelerar el desplegament de les energies renovables. Segons ella, la dessalinització és un procés que requereix una gran quantitat d’energia.