Aquest estiu, les platges i ports del Maresme tornaran a exhibir la Bandera Blava, un reconeixement a aspectes com la qualitat de l’aigua, la gestió correcta en la neteja i recollida selectiva de residus, la disposició de serveis de salvament i socorrisme, així com aspectes d’accessibilitat, com ara la disponibilitat de rampes d’accés i lavabos per a persones amb mobilitat reduïda.

La Foundation for Environmental Education (FEE) és l’entitat encarregada de concedir anualment aquest distintiu internacional, atorgat per un jurat internacional. A l’Estat espanyol, la campanya és gestionada per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que avalua les candidatures proposades pels municipis costaners, valorant la gestió ambiental, la seguretat de les zones de bany i les seves instal·lacions, així com la informació i educació ambiental.

Per obtenir la Bandera Blava, la qualitat de l’aigua de bany ha d’obtenir la classificació Excel·lent establerta per la Directiva 2006/7/CE que regula la gestió de la qualitat de les aigües de bany.

Les platges amb Bandera Blava del Maresme són Malgrat Centre i Astillero a Malgrat de Mar, La Riera a Pineda de Mar, Garbí a Calella, Les Barques a Sant Pol de Mar, Canet a Canet de Mar, Els Tres Micos a Caldes d’Estrac i El Masnou. Els ports amb Bandera Blava del Maresme són el Club Nàutic d’Arenys de Mar, el Port del Balís del Club Nàutic El Balís de Sant Andreu de Llavaneres, el Port de Mataró del Consorci Port Mataró i el Port del Masnou de Promocions Portuàries, SA. A Catalunya, hi ha 96 platges i 24 ports guanyadors de la Bandera Blava aquest 2023, i actualment es concedeix a 47 països de tot el món.