El candidat a l’alcaldia Sergi Morales va presentar ahir a roda de premsa les propostes d’En Comú Podem Mataró en matèria de mobilitat. L’objectiu dels comuns és promoure una mobilitat sostenible, segura i saludable. En aquest sentit, el diputat al Parlament de Catalunya, David Cid, i el candidat número tres de la llista, Miquel Canal, han donat suport a Morales en la seva proposta per fomentar una mobilitat a Mataró en benefici de la majoria dels ciutadans, ja que set de cada deu persones no utilitzen el cotxe per desplaçar-se.

Morales ha explicat l’aposta d’En Comú Podem per un nou servei públic de bicicletes elèctriques compartides per fomentar l’ús de l’anella ciclista. A més, per facilitar l’ús de la bicicleta, es vol reforçar la xarxa d’aparcaments per a bicicletes i crear-ne de segurs en zones d’especial interès com ara entorns educatius o poliesportius.

Pel que fa a Mataró Bus, Morales ha presentat la proposta de millorar la freqüència dels autobusos fins a un màxim de 15 minuts, millorar la connexió de la xarxa d’autobusos amb la de rodalies i amb les zones dels polígons i El Rengle, així com estudiar la possibilitat d’incorporar microbussos per millorar la mobilitat a llocs com les urbanitzacions o zones més perifèriques.

Sergi Morales també ha explicat la proposta d’un nou Pla d’aparcaments públics i estratègics que ajudi a descongestionar els carrers de la ciutat del trànsit de cotxes.

Pel que fa al transport públic, el diputat David Cid ha complementat l’aposta d’En Comú Podem, reivindicant la històrica aposta dels comuns per la línia de tren orbital, tot i exigint millores en la connectivitat ferroviària entre Mataró i Barcelona. Cid ha demanat posar fi a la discriminació que pateix Mataró com a Zona 3 i ha lamentat els deu anys perduts per part de la Generalitat en la implementació de la T-Mobilitat.

Miquel Canal, candidat número 3 de la llista d’En Comú Podem Mataró, ha defensat la creació d’espais a la ciutat semblants a les superilles de Barcelona. Aquests espais serien carrers pacificats i amb més zones verdes, on la gent pugui passejar i apropiar-se de l’espai públic. Canal ha destacat la importància de potenciar les mesures de pacificació al centre de Mataró, seguint les directrius del Pla d’Impuls al Centre, i d’exportar aquest model a altres zones de la ciutat.