El passat divendres 5 de maig, el jurat de l’Espai Escena i Pensament es va reunir per avaluar els projectes finalistes de la convocatòria oberta. Aquesta convocatòria tenia com a objectiu buscar i impulsar el talent jove i emergent en les arts escèniques. S’havien rebut un total de 6 projectes, amb el microteatre, la dansa i la música com a disciplines destacades.

El jurat, compost per experts en música, arts escèniques i dansa, juntament amb membres de la Fundació Iluro, va tenir la difícil tasca d’avaluar els projectes amb potencial, creativitat i innovació. Després de la deliberació, es van seleccionar 3 projectes finalistes que formaran part de la primera programació oberta.

El primer d’aquests projectes és “Cossos”, un espectacle de microteatre educatiu i humorístic que tracta les incomoditats de la descoberta de ser dona. Explora les contradiccions de la nostra existència en un món digital i destaca la importància de l’amor propi i l’acceptació dels cossos en l’era de la desconnexió.

“Alexa”, també un espectacle de microteatre, utilitza la intel·ligència artificial per abordar un tema universal com són les relacions de parella. Aquesta obra còmica promet oferir al públic una experiència entretinguda i divertida.

El tercer projecte finalista, “Vocis”, és un espectacle de dansa que busca posar la veu de les dones al centre de l’escena. A través d’un viatge sensorial interpretat, utilitza el so i la llum per crear diferents atmosferes, combinant moments d’intimitat amb moments d’espectacularitat.

La primera programació oberta de l’Espai Escena i Pensament està prevista per al darrer trimestre d’aquest any, i inclourà un espectacle per mes. Es recomana estar atent a les comunicacions i canals de difusió per obtenir més informació sobre la programació i els artistes participants.