“BAMBOO, Nature’s Calligraphy” és un concert per a veu i ensemble orquestral que presenta sis paisatges sonors inspirats en la natura i diversos fenòmens biològics.

La jove cantant i compositora Belén Bandera ha creat disset composicions originals en català, castellà i anglès, que combinen el llenguatge jazzístic i la cançó d’autor, amb l’acompanyament d’un elenc de músics consagrats.

El disc és una proposta conceptual i creativa que destaca pel seu viatge sonor. Belén Bandera va escriure una cançó al dia durant 7 mesos, inspirada en els estudis del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso, i va crear els sis paisatges sonors orquestrals que integren el disc, compostos i arranjats per ella mateixa.

Belén Bandera és una destacada cantant, compositora i pianista de l’escena musical actual, amb una creació innovadora, autodidacta i influenciada per diverses inspiracions.

La seva veu càlida, missatge, elegància i gran sensibilitat, li donen un segell personal inconfusible.

Graduada en Veu Jazz al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, forma part de diverses agrupacions, com el duet amb el pianista Albert Bover, el duet amb el guitarrista Jaume Llombart, el trio amb la guitarrista Carla Motis i els contrabaixistes Horacio Fumero i/o Masa Kamaguchi, el seu propi quartet i el Belén Bandera Orchestral Ensemble, amb el qual ha enregistrat el seu últim disc.

Malgrat la seva joventut, ha actuat per diversos indrets del país, així com a França i Itàlia, i ha compartit escenaris amb figures de renom internacional com Carles Benavent, Maria Schneider o Lionel Loueke, entre d’altres.