L’alcalde de Mataró, David Bote, ha anunciat que l’any 2025 es veuran les primeres actuacions al sector del Sorrall, després de la tramitació aturada a la Generalitat de Catalunya.

Aquesta decisió ha estat possible gràcies a l’acord entre el PSC i el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la Llei d’Acompanyament dels pressupostos 2023. Bote ha afirmat que hi ha inversors interessats pel projecte, que confien en les capacitats de la ciutat.

El Sorrall és una nova peça estratègica del futur del barri de Cerdanyola i del conjunt de Mataró. Amb el seu desenvolupament, es vol activar un nou motor pel desenvolupament urbà, social i econòmic.

El projecte combina espais de lleure, amb equipaments i activitats comercials i de serveis com restauració, hotels i comerç. També s’està treballant per dotar la zona de noves places d’aparcament al servei dels veïns i veïnes.

En les negociacions del pressupost, el Sorrall va ser una prioritat per als socialistes. L’acord pressupostari ha permès deslligar la tramitació del sector i aprovar la modificació del Pla General d’Ordenació en l’àmbit del Sorrall.

Això implica que es podran implantar usos comercials fins a 30.000m2 dels 50.000 m2 del sostre terciari previstos, gràcies a l’acord pressupostari. L’àmbit també preveu cessions de sòl per zones verdes, equipaments i viari del 80%.

A la compareixença, Bote ha estat acompanyat per la diputada i portaveu del Grup Socialistes-Units per Avançar al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, i la regidora d’Urbanisme Núria Moreno.

Romero ha destacat que el Sorrall ha estat una prioritat en les negociacions del pressupost i ha afegit que Cerdanyola necessita aquesta actuació que tant ha reivindicat l’alcalde David Bote.

En resum, el projecte del Sorrall és una iniciativa important per al futur de Mataró i del barri de Cerdanyola. Gràcies a l’acord pressupostari, es podrà desenvolupar aquest sector amb usos comercials i equipaments per al lleure i serveis, el que contribuirà al desenvolupament urbà, social i econòmic de la ciutat.